Vjen Nje “Goditje” Nga Austria Per Albin Kurtin Nuk E Priste As Ai Kete

admin 0

Vjen Nje “Goditje” Nga Austria Per Albin Kurtin Nuk E Priste As Ai Kete

‘Der standard’: Qeveria Kurti ka rritur presionin ndaj mediave, RTK rrezikon të mbyllet.Gazeta e njohur austriake ‘der Standard’, ka shkruar mbi kërcënimet që Qeveria Kurti po bën ndaj mediave në Kosovë duke përmendur edhe rrezikimin me mbyllje të televizi,onit publik – RTK.‘Der standard’ ka përmendur edhe ra,stin e fundit ku gazetarë nga ‘Insajder’ janë intervistuar nga policia, pasi një ditë më parë ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, n,ë një konferencë për media kishte ftua,r prokurorinë që të merret me atë çfa,rë kishin publikuar mediat.Kjo gazetë ka përmendur gjithashtu privatizim e ndërtesës së ish-RTP’së, që tani është RTK, ku është thënë se Agjencia Kosovare për Privatizim (AKP), mund ta privatizoj këtë objekt dhe se punëtorët kanë paralajmë,ruar protesta ndaj qever,isë nëse një gjë e tillë ndodhë, transmeton në shqip Gazeta Metro.

“Kërkojmë nga Kuvendi i Kosovës që të fil,lojë sa më shpejt procedurat për miratimin e Ligjit të RTK-së. Ne i propozojmë Kuvendit që objektin ku gjendet Radio Kosova t’ia kal,oj në pronësi RTK-së dhe që bashkë me Qeverinë t’i ndihmojnë RTK-së me buxhet shtesë për rinovimin e saj”, thuhej në reagimin e SPERTK’së.Shtimi i presionit ndaj mediave nga Qeveria Kurti.Tutje e përditshmja austriake ka bërë një kronologji të presionit nga subjekti poli,tik i Vetëvendosjes, ku thuhet se kjo par,ti që nga dhjetori i kaluar ka ushtruar presion mbi RTK’në, ndërsa është arritur kulmi në fushatën elektoral që çoi në zgjedhjet e 14 shkurt,it, gjë që çimentoi fuqinë e Kurtit dhe VV’së duke sjellur një ndryshim në elitën polit,ike.‘Der Standard’, shkruan për përplasjen e Qeverisë me media të tjera në Kosovë.

Duke përmendur gazetën “Insajderi” dhe akuzat në drejtim të saj pasi që kish,te botuar doku,mente “konfidenciale”, ‘Der Standard’ thotë se këto dokumente duhet të jenë të arritshme për gazetarët sipas ligjit kosovar. Gjithashtu thek,sohet fakti që Ministri i Shëndetësisë Arben Vitia, ka ftuar prokurorinë për t’u hetuar mediat që kanë publikuar dokumetet e tilla.Kjo gaze,të ka shkruar edhe për ish-avokatin e popullit, Sami Kurteshin i cili tani është përfaqësuesi i VV’së në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve. Ai ka bërë akuza të rën,da ndaj mediave, duke shkruar se shumica e medieve në Kosovë po kryejnë “kr,ime mediatike” sepse shumica dërrmuese e medieve janë “produkt i kr,imit të organizuar institucional” nga qeveritë gjatë 20 viteve të fundit’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *