Vjosa Osmani I Jep GODITJEN E Madhe Serbisë!! Këtë Që E Bëri Gruaja E Çeliktë Nuk Pati GUXIM T’a Bëjë Asnjë Politikan I Joni!!

admin 0

Vjosa Osmani I Jep GODITJEN E Madhe Serbisë!! Këtë Që E Bëri Gruaja E Çeliktë Nuk Pati GUXIM T’a Bëjë Asnjë Politikan I Joni!!

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ka deklaruar se në 26-vjetorin e mas akrës ndajnë dhimbjen bashkë me nënat e Srebrenicës, raporton Gazeta Express.Ajo ka thënë se askush më mirë se Kosova nuk e njeh dhimbjen e Srebrenicës.
Osmani ka shkruar në rrjetin e saj social Facebook se akte të tilla bar bare duhet të marrin gjykimin e drejtësisë, por edhe të historisë.
“Srebrenica është kujtesa jonë e freskët dhe leksion se kr imet e padënuara përbëjnë bazë që ato të përsëriten”, ka shkruar ajo.
Shkrimi i saj i plotë:Sot, bota kujton 26-vjetorin e M asakrës së Srebrenicës, ba rbarisë së paparë të forcave gjen ocidale të regjimit serb të Millosheviqit.
Sot dhimbjen e nënave të Srebrenicës e ndajmë bashkërisht! Mbetjet mortore të 19-të të vr arëve atëkohë (bashkë me mbi 8 mijë boshnjakë të tjerë) sot do të kenë adresën e përhershme. Një 16-vjeçar do të jetë në mesin e atyre që do të v arrosen sot, 26-vjet pas vr asjes!
Akte të tilla bar bare duhet të marrin gjykimin e drejtësisë, por edhe të historisë. Srebrenica është kujtesa jonë e freskët dhe leksion se krimet e padënuara përbëjnë bazë që ato të përsëriten.
Askush më mirë se Kosova nuk e njeh dhimbjen e Srebrenicës.
Reçaku, Meja, Pokleku, Prekazi, si dhe shumë m as akra të tjera në pjesë të ndryshme të Kosovës, janë pjesë e të njëjtës dhimbje e të njëjtit përjetim.
Kuvendi i Republikës së Kosovës, ditë më parë miratoi Rezolutën për gje nocidin në Srebrenicë, me të cilën Kosova e dënon gjen ocidin e organizuar dhe të kryer nga forcat gjen ocidale të regjimit serb të Millosheviqit.
Ka vetëm një të vërtetë: në Srebrenicë ka ndodhur gje nocid. Këtë duhet ta pranojë secili, këtë duhet ta themi të gjithë, këtë duhet ta kujtojmë gjithnjë!
Qoftë i përjetshëm kujtimi për më shumë se 8 mijë të mas akruarit në Srebrenicë!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *