Vucic Me ”Lutje” Per Kosovaret / Ju Mund Ta Paditni Serbine Per Gjeno Cid Vetem Nga Shteti I Shqiperi , Prej Kosove…

admin 0

Vucic Me ”Lutje” Per Kosovaret / Ju Mund Ta Paditni Serbine Per Gjeno Cid Vetem Nga Shteti I Shqiperi , Prej Kosove…

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq ka folur rreth padisë së para.lajmëruar për gjen.ocid ndaj Serbisë.
Vuçiq ka thënë se Kosova mund ta bëjë këtë vetëm përmes një shteti të tretë, Shqipërisë, e që kjo do të tho.shte bashkim kombëtar.
“A mund ta kërcënoni Serbinë me procese gjyqësore për gjen. ocid? Ju mund ta bëni atë vetëm për.mes një shteti tjetër, domethënë përmes Shqipërisë – kjo do të thotë bashkim me Shqipërinë. Unë u kërkoj shqip.tarëve nga Kosova të mos e bëjnë atë”, thotë ndër të tjera Vuçiq.
Sipas tij, Serbia lehtë mund të arrijë një marrëveshje me të gji.tha vendet në rajon, por që aktorët e huaj vazhdimisht duan të kufizojnë dhe të frenojnë Serbinë.

Qeveria e Kosovës ka paralajmëruar se deri në fund të vitit 2022 do të bëjë padi në Gjy.katën Ndërkombëtare për gjen. ocidin serb mbi shqiptarët në lu. ftën e fundit.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *