Vuçiq flet për ushtrinë e Kosovës: Nuk janë të fortë, por e kanë Bondsteelin dhe amerikanët

admin 0

Vuçiq flet për ushtrinë e Kosovës: Nuk janë të fortë, por e kanë Bondsteelin dhe amerikanët

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka vazhduar të komentojë dokumentet jo zyrtare dhe të pakonfirmuara, që po rrjedhin në media si ‘non paper’ lidhur me zgjidhjen e çështjes së Kosovës. Ai ka folur edhe për forcën e ushtrisë serbe dhe të ushtrive të vendeve përreth. Për Kosovën thotë se nuk ka ushtri të fortë, por e ka bazën Bondsteel dhe ushtrinë amerikane pas vetes.

Presidenti serb, duke komentuar ‘non paper’-in e fundit tha se njohja e Kosovës, e përmendur në atë letër, është një gjë e vështirë dhe e papranueshme për Serbinë, “por se është një letër shumë më e mirë se Plani i Ahtisaarit dhe nga gjithçka që kemi marrë deri më tani”.
Në një intervistë për gazetën serbëve “Blic”, Vuçiq thotë se letra e fundit ka edhe gjëra të tjera të papranueshme, siç janë detajet për Mitrovicën.
“Është e vetmja zonë urbane që e kanë serbët dhe duan t’u marrin. Ka edhe gjëra të tjera. Letrën [non paper] e ka përpiluar dikush shumë kompetent, i cili kupton gjithçka. Sigurisht që nuk do të jetë e lehtë për ne”, tha Vuçiq.
Vlerëson se ky ‘non paper’ është shumë më i mirë se Plani i Ahitisaarit dhe se gjithçka që serbët kanë marrë deri më tani.
“Kjo tregon se ata që thonë se ju kurrë nuk mund të merrni një letër më të mire, nuk kanë të drejtë. Vetëm se ndonjëherë vjen, nuk po them që tani është kështu, një situatë ku në të vërtetë nuk ka më mirë”, tha Vuçiq, duke shtuar se “ish-presidenti i Jugosllavisë, Slobodan Milosheviq duhej ta kuptonte – deri kur të mundeni, dhe kur më jo”.
“Kjo është në dorën e udhëheqjes së shtetit”, theksoi Vuçiq.
Duke iu përgjigjur konstatimit se kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, nuk po tregon vullnet të mirë për bisedime, Vuçiq tha se Kurtit do t’i duhet të tregojë vullnet dhe se do të jetë nën presion të madh, por theksoi se me këtë ai [Kurti] po tregton dhe dëshiron të thotë se është shumë i rëndësishëm.
“Po e tregon qëndrimin e tij ndaj dialogut, mosrespektim ndaj nesh dhe ndërmjetësuesve, por kjo i mbetet atij”, tha Vuçiq, duke shtuar se nuk është aspak i magjepsur me Kurtin.
Presidenti i Serbisë, ka folur edhe për forcën e ushtrisë serbe dhe atyre në rajon, përfshirë këtu edhe Kosovën.
Ai tha se theksoi se ushtria serbe nuk është më e dobët se asnjë ushtri tjetër e vendeve përreth, pa e llogaritur atë rumune dhe hungareze, dhe se ajo [ushtria serbe] po forcohet me shpejtësi.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *