“Vuçiq Gjunjëzohet”: Tashmë Nuk Ka Asnjë Dilemë: Biden Vendos Fundin E Dialogut Kosovë – Serbi, Ja Çfarë Pritet Të Ndodhë!!….

admin 0

“Vuçiq Gjunjëzohet”: Tashmë Nuk Ka Asnjë Dilemë: Biden Vendos Fundin E Dialogut Kosovë – Serbi, Ja Çfarë Pritet Të Ndodhë!!….

Tash nuk ka asnjë dilemë: Brukseli zyrtar e ka pranuar se është e pafu.qishme të shtyjë përpara nga pika e vdekjes dialogun dhe në këtë shpreson në ndihmën e Uashingtonit, shkruan “Novosti”.
Sipas tyre, presid.enti ameri.kan Joe Biden që tashmë ndodhet në Evropë do të marr pjesë në tri tubime me rëndësi të “aleatëve perëndimor” – Samitin G7, Samitin e BE dhe ShBA dhe Samitin e NA.TO-së, ku do vendos “vulën” në përtëritjen e qasjes ame.rikano-evro.piane në zgjidhjen e çështjes së Kosovës dhe kthimin e Ame.rikës përmes dyerve të mëdha në dialog, mendojnë biseduesit e gazetës.
Ish-diplomati Zoran Milivojeviç për “Novosti”, theksoi se gjatë javës që vjen shumë gjëra do të qartësohen: “Me gjasa Kurti do të minojë dialogun, ai vazhdon të insistoj se nuk ka bisedë rrteh asociacionit dhe duhet të flitet për njohjen, gjë që Beogradi e konsideron të papranueshme dhe Borel për këtë qysh përpara ka kërkuar ndihmë nga Sh.BA, pasi BE nuk ka mekanizëm të veprojë ndaj Prishtinës.

Serbia nuk bart asnjë fajësi për gjen.djen në dialog , çdo gjë është në duar të fu.qi.ve perëndimore. Ky është test për Uashingtonin nëse do tregoj[ vullnet për të ndikuar në Kurtin të heq dorë nga pozicionet e tij. Nëse kjo nuk ndodhë, atëherë do të dimë se qëllimi i tyre (ShBA-ve) është njohja e Kosovës nga Serbia” tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *