Vuçiq: Nuk Heqim Dorë Lehtë Nga Kosova,Ajo Na Takon Neve!

admin 0


P residenti i Serbisë Aleksander Vuçiq ka deklaruar se nuk di çfarë kanë biseduar sekretari i shtetit Antony Blinken me ministrat e BE-së /
Por ajo që pret në lidhje me çështjen e Kosovës, nuk është as lehtë, as e thjeshtë, por mashtrohet kush mendon se Serbia lehtë heq dorë nga ajo që e konsideron të veten” shkruan “Tanjug”.Në konstatimin se Blinken me ministrat e BE-së shqyrtoi politikën e përbashkët ndaj Ballkanit, para së gjithave për dialogun e Beogradit me Prishtinën, andaj është çështje çfarë presione priten, Vuçiq tha se nuk di përmbajtjen e bisedimeve, por ajo që i vjen Serbisë nuk është e lehtë as e thjeshtë.

Posaçërisht kur dihet pozicioni amerikan sepse mjafton porosia përmes urimit të presidentit amerikan ndaj Beogradit dhe Prishtinës dhe kuptohet në çfarë situate është Serbia – në situatë jashtëza.konisht të vështirë.Ai përkujtoi se krahas kësaj edhe fuqitë kryesore evropiane ndajnë qëndrimin e administratës së re amerikane, që vërteton se Serbia do jetë në presion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *