Vuçiq Per Refuzimin E Kurtit “Mundesh Edhe Me Refuzu, Por Pastaj Nuk Mundesh… Se Kthehesh Ne Opozite Perseri”

admin 0

Vuçiq Per Refuzimin E Kurtit “Mundesh Edhe Me Refuzu, Por Pastaj Nuk Mundesh… Se Kthehesh Ne Opozite Perseri”

Vuçiq: Nëse Kurti nuk vjen në takim, edhe më mirë.Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, dek,laroi se ai pe,rsonalisht kurrë nuk beso,nte në efektin e presioni,t dhe se ai është i inte resuar të flasë për një zgj,idhje dhe të gjejë një kompromis në d ialogun midis Kosovës dhe Serbisë.Me rast,in e vizitës së Kurtit në Bruksel, e cila pasoi atë të Vuçiqit dhe pyetjen nëse ai pret që dialogu të vazhdojë, disa minuta para se të vinte lajmi nga Brukseli në të cilin Kurti tha se n,uk do të marrë pjesë në di,alog më 11 maj, presidenti serb tha se do të bëjë diçka tjetër nëse takimi anulohet, raporton Tanjug.“Unë isha i ftuar për 11 maj. Unë do të shkoj në dialog më 11 maj nëse ka një të tillë. Nës e ata th,onë se ai nuk është atje, madje edhe më m,irë, unë do të bëj diçka të mi,rë diku tjetër dhe do të kem më pak proble,me atë ditë. Unë do ta kalojë të pa,ktën atë ditë më mirë”, u shpreh Vuçiq.

Ai theksoi kurrë nuk be,soi në presion, si proces për zgjidhjen e problemeve.“Nëse mund të krijojmë një lloj besimi politik, flasim për zgjidhje, kompromise. Dhe fakti që dikush do ta kërcënojë Serbinë ose serb,ët, se dik,ush do të ndër,tojë disa baza ushtarake. Unë e di që njerë,zit nuk janë të kënaqur, por thjes,ht buzëqeshin me këtë, sepse çdo koment i mëtutjeshëm nga unë do të ishte i tepërt”, tha Vuçiq.Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thë,në para mediave në Bruksel se nuk do të marrë pjesë në taki,min 11 majit në kuadër të dialo,gut Kosovë-Serbi, të paral,ajmëruar nga Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Evropian për Pol,itikë të Jashtme dhe Siguri, Josep Borrell.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *