Zyrtari I Ushtrise Amerikane Hallakat Gjithe Boten !! Ja Cfare Do I Jep Amerika Shqiperise…

admin 0

Zyrtari I Ushtrise Amerikane Hallakat Gjithe Boten !! Ja Cfare Do I Jep Amerika Shqiperise…

Aktua lisht NATO nuk ka plane konkrete per te nder.tuar tjeter baze ushtarake ne Shqiperi per veç bazes ajrore te Kuçoves, nder kohe qe qeveria shqiptare pri.tet te marre brenda vitit 2023 heli koptere Black Hawk si pjese e shtimit te kapaci.teteve ushtarake.
Kete e tha kreu i Zyres se Bashke punimit per Mbrojtjen ne Amba.saden e SHBA, Erol Munir. Duke komentuar ster vitjen Defender Europe 2021, te cilen Munir e cile.soi si jashte zakonisht te suksesshme, ai tha se vitet e fundit Shqiperine e kane vizi.tuar disa gjenerale te rendesishem te NATOs per te shqyr.tuar mundesine per investime.
Zyrtari amerikan tha se ne ba.zen e Kuçoves tashme jane vendosur ra keta hedheset “Patriot”, te cilet jane fjala e fundit e tekno.logjise se sigurise ushtarake. Munir tregoi se ne ster.vitjen Defender 21 moren pjese forca nga 26 vende te ndry.shme te botes, te cilat erdhen ne Shqiperi me ar.matime te ndryshme detare, tokesore dhe ajrore. Ai tha se 12 heli koptere Black Hawk ishin pjese e stervitjes dhe me tej njoftoi se se shpe.jti helikoptere te tille do te kete edhe Shqiperia.

Shqiperia do te marre dy heli koptere Blakc Hawk ne vi.tin 2023, tha Munir. Do te vazh dojme te ndihmojme forcat e ar.matosura shqiptare per te shtuar kapacitetet e tyre dhe kjo nuk do te nda.loje per kohen qe do te vijoje, tha pastaj zyrtari amerikan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *