Zyrtarja E Lartë E BE-Së Gëzon Çdo Kosovarë Me Këtë Lajm Që I Dha Vjosa Osmanit Për VIZAT

admin 0

Zyrtarja E Lartë E BE-Së Gëzon Çdo Kosovarë Me Këtë Lajm Që I Dha Vjosa Osmanit Për VIZAT

Presi dentja e Kosovës Vjosa Osmani ka marrë një letër nga Presi.dentja e Kom sionit Evropian Ursula Von Der Leyen me të cilën ajo e ka uruar për detyrën dhe ka theksuar se është shumë inkurajuese kur një grua shërben në pozitën e pres identes
Sipas komun.ikatës së dërguar nga presi.denca, Von Der Leyen ka shkruar se perspektiva kredibile e BE-së për Ballkanin Perëndimor mbetet prioritet i Komisionit Evropian, duke potencuar edhe pritshmërinë për një bashkëpunim në thellimin e marrëdhënieve me BE-në.
Ajo po ashtu theksoi rëndësinë e reformave dhe procesit të dialogut
Von Der Leyen e ka potencuar rëndësinë e liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës duke e konfir.muar angazhimin e Komisionit Evropian për avokim në drejtim të marrjes së një vendimi pozitiv nga ana e BE-së për liber.alizimin e vizave për qytetarët e Republikës së Kosovë thuhet në komu.nikatën e presi.dencës dhënë për mediat në Kosovë.
Kosova vazhdon të jetë ende i vet.mi vend në rajon që nuk e ka liberalizimin e vizave ani pse liberalizimi është premtuar vazhdimisht nga politikanët
Më 25 mars të këtij viti raportuesja për Kosovën në Parlam.entin Evropian Viola Von Cramon, ka bërë të ditur se shumica dërmuese e Parla mentit Evropian e ka mbështetur liberalizimin e vizave për Kosovën me rastin e vo.timit të raportit për Kosovën.
Në korrik të vitit 2020 edhe Komiteti për Punë të Jashtme i Dhomës së Përfaqësuesve në SHBA, i pati bërë thirrje Këshillit të Bashkimit Evropian që të përmbushë premtimin ndaj Kosovës për ti siguruar libera.lizimin e vizave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *